perjantai 25. lokakuuta 2013

Hassut tossut


Yksi ja kaksi ja kolme pientä possua, olivat ulkona aivan ilman tossuja.
Yksi ja kaksi ja kolme pientä siiliä, tahtoivat maistella mummon hyvää viiliä.
Possut ja siilit ne tapasivat torilla, possut sai tossut ja siilit hyvää viiliä.




Keväisellä kylpylälomalla poika ihastui kylpytossuihin, ja raahasi ne kotiin käytettäväksi. En kovin kauaa jaksanut katsella kylpylän logoa, tossut kaipasivat uudistusta. Valmiit silityskuvat pelastivat tilanteen. Hyvin ovat pysyneet, vaikka tossuja on pestykin.



Lapsen jalkahan tunnetusti kasvaa kohisemalla. Kerhotossut kävivät pieniksi, ja tarvittiin uudet. Pikaisesti netistä etsimään kaavoja, jotka löytyivätkin Marian Ateljeesta. Tästä pääset sinne. Sieltä löytyy myös tarvittaessa ohjeet ompeluun. Käytin näissä tossuissa mokkanahkaa, pohjaan tietenkin nurja puoli, jottei luistele liukkailla lattioilla. Silmät on ihan vain pikaliimalla liimattu, vielä ovat pysyneet paikoillaan. Nämä olivat aika pikaisesti tehdyt, kun tarve oli kiireinen. Suunnitelmissa on tehdä toiset, kunhan muilta ompeluksilta ennättää.





Koska ensimmäiset kylpytossut päätyvät pesuunkin välillä, täytyi lapsella olla toiset sille aikaa, kun tossut kuivuvat. Näiden kaava on omani. Käytin ihan trikookangasta, jonka tuin huolella. Päälliseen kerros vanulevyä ja pohjaan kaksi. Pohjana on vanhoista kestovaipoista leikattua pul-kangasta nurja puoli lattiaa vasten. Ei luista ja pitää vähän kosteuttakin. Kanttaus vinonauhalla. Näistä tuli itse asiassa lapsen lempitossut. Tein tarkoituksella reilun kokoiset, että menevät nyt vähän aikaa.


Tassuttelua, hassuttelua, hauskoja kylpyhetkiä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pieni kommentti sinulta, iso ilo minulle :).