keskiviikko 4. helmikuuta 2015

Kevään ensimmäiset perhoset


Kevääseen on oikeasti vielä aikaa, mutta pienet perhoset ilahduttavat ja saavat aikaan kevään tuntua.



Nämä perhoset matkustivat postitse ilahduttamaan muutamaa bloggaajakaveria. 


Perhosiin käytin mummoni vanhoja kankaita. Ruusuinen kangas on samaa kuin aiemmin ompelemassani enkelin mekossa (<-klik), kangas on 1940 - 1950 luvun vaihteesta. Ruutuinen ja pilkullinen kangas ovat uudempia, enkä niiden tarkkaa ikää tiedä. Siivissä on paksua levuvanua tuomassa muotoa. Ruusukankaaseen laitoin myös tukikankaan.


Perhosen vartaloon käytin puisia varrastikkuja, jotka päällystin ensin kaksipuoleisella teipillä ja sitten villalangalla. Perhosten sarvet ovat Tiimarista aikoinaan ostettuja. Vartaloon laitoin hieman kimalleliimaa. Liimasin vartalon kiinni siipiin. Osaan perhosista liimasin myös pienet helmikoristeet.


Perhosen takapuolelle liimasin magneetin. Toki näihin voi laittaa hakaneulankin tai ripustuslenkin. Ohje näihin perhosiin löytyy Tone Finnangerin Tildan ateljeessa kirjasta. Ohjeessa on perhosiin laitettu hakaneulat ja perhoset ovat päässeet vaatteiden koristeiksi. Näistä perhosista saisi myös hauskat ikkunakoristeet laittamalla niitä useita roikkumaan.


Kortit tein helpolla konstilla. Kuviopaperia (Tiimarista), johon liimasin kuviopaperista leikatut sydämet. 

Ensi viikolla näette, mitä olen pojan vaatekaapin täytteeksi puuhaillut :). Nautitaan vielä talvesta ja ihanasti talvipuuhista! Mukavaa viikonjatkoa kaikille! Ja tervetulotoivotukset uusille lukijoille!

30 kommenttia:

  1. Perhosia, kesä tulee! Sinä se jaksat näprätä kaikkia ihanuuksia. Tuo sinun käsityökirjahaasteesi oli todella upea, yllätyksellinen, kun valintana olikin pistot, eikä joku ompelumalli. Todella tyylikäs ja graafinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Sanne-Maija! Pitkään pyörittelin muutamaa kirjastosta lainattua ompelukirjaa kaavoineen, josko niistä olisin tehnyt, mutta päädyin sitten tähän kirjontakokeiluun. Perhoset lentelevät unissa ainakin vielä :).

      Poista
  2. Ihania perhosia ja niin keväisiä! Ja nyt mekin saamme nauttia sellaisesta :) Kiitos vielä! Olet kuvannut nämä perhoset niin kauniisti!

    VastaaPoista
  3. Mitä pieniä kesäisiä pilkahduksia! Suloisia.

    VastaaPoista
  4. Oi, perhoset! Niiden aika on niin pian taas! Sitä aikaa odotellessa.
    Minäkin ajattelin viikonloppuna askarrella muutamia ystävänpäiväkortteja. Jonkinlaisia sydämiä tietysti. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä ajattelin tänä vuonna ajan puutteen vuoksi turvautua valmiskortteihin, en olekaan pitkään aikaan ostanut kortteja! Kiitos Pikku Akka!

      Poista
  5. Ihanan raikkaita kuvia! Ja perhoset niin nättejä ja lempeän näköisiä, tosiaan oikein hyvän mielen perhosia :). Tuo ruusukangas on kyllä niin superkaunista, oih :) Tuollainen perhonen olisikin nätti koriste tyttösten vaatteisiin, kiitos ideasta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Krista! Nämä olivat niin kauniita siinä kirjassa vaatteiden somistuksena, että olisi kyllä mahtava nähdä niitä jossakin sinun tekemässä vaatteessa. Ruusukangas on minulle tunnearvoltaan niin rakasta, vielä siitä saa muutamia juttuja tehtyä. Ja onhan se myös ihanan näköinen kuosi.

      Poista
  6. En ala, meidän postilaatikon lukko on jämähtänyt ihan ikiroutaan, sisällään koko viikon postit! Siellä siis jumissa ilmeisesti tällaisetkin ihanuudet ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei, toivottavasti lukko sulaa pian! Siellä se perhonen odottelee :). Kiitos VillaKiana!

      Poista
    2. No nyt on puoliväkisin laatikko avattu, kiiiitos! Niin kaunis perhonen ja kangas ♥

      Poista
    3. Ihana kuulla <3! Kiitos VillaKiana!

      Poista
  7. Todella kauniit perhoset, ihana tunnelma kuvissa. Onneksi ei kuitenkaan enää kauan mene, kun alkaa kevät saapua. Mutta tosiaan ensin nautittava talven lumiset kelit ja talviurheilut, kun sitä lunta nyt vielä maassa on :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia mARa! Nyt onneksi on meidän seudulla lunta riittänyt, saa nauttia talvisista puuhista.

      Poista
  8. Kauniita perhosia! Jännä kun mulla on ollut tuo Tilda-kirja vaikka kuinka monta kertaa kirjastosta lainassa, niin en muista ollenkaan noita perhosia :o

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinun täytyy varmaan uudestaan lainata kirja, jos ne sattuisivat silmään sieltä :). Kiitoksia Eerika!

      Poista
  9. Ne on niin kauniita, nämä perhoset<3. Lämmin kiitos sinulle ilahdutuspostista. Kaunis perhonen koristaa meidän jääkaapin ovea parhaillaan:-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla, että perhoselle on jo paikka löytynyt teidän kauniista kodistanne! Kiitoksia Kanneli!

      Poista
  10. Ihania perhosia ja mahtava idea, näitähän voisikin tehdä eri kokoisia kesäkotia koristamaan. Haaveilen,että kesällä kiikutan kangaspaloja ja ompelukoneen kesämajalleni . Kiitokset, ihana idea <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Milmajohanna! Kesämajassa ompelu on varmasti ihanaa, perhosia vain tehtailemaan :).

      Poista
  11. Voi kuinka kauniita kukkia ja perhosia. Ihana idea tuo magneetti, niin saa mihin vain perhoset kii. Mulla on yksi perhonen paperista verstaalla ja peiliperhoset seinällä. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paperisia perhosia minäkin olen tehnyt aiemmin, välillä jotain pientä ompelusta on mukava tehdä. Kiitoksia Viltsu!

      Poista
  12. Niin ihastuttavia perhosia! Suuren suuret kiitokset ilahduttavasta postista! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Raisa P myös sinulle, lähettämäsi heijastin on ihana!

      Poista
  13. Löysinpä kivan uuden blogin :) Kauniita juttuja ja hauskoja ideoita - olen tässä selaillut postailujasi taaksepäin ja jäänpä seurailemaan jatkossakin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Peppi ja tervetuloa mukaan seurailemaan :)!

      Poista

Pieni kommentti sinulta, iso ilo minulle :).