sunnuntai 31. tammikuuta 2016

Pieni Herra Sininen / Little Mr. Blue



Sroll down for English :). "I'm blue da ba dee da ba die" Kuukauden korvissani on soinut vuosituhannen vaihteessa joka paikassa kuulunut Eiffel 65:n Blue. Ei ollenkaan lempimusiikkiani, mutta minkäs korvamadoille voi. Minulle monissa yhteyksissä tulee mieleen jokin laulu, tällä kertaa Hommahuoneen vuoden kestävän värihaasteen ensimmäinen väri 'Sininen' (<- kurkkaa monia hienoja sinisiä töitä) laukaisi muutaman sitkeän korvamadon. Toki listaan mahtui myös perinteisempää linjaa mm. Sininen ja valkoinen sävelin. 



Sininen, mitä siitä kertoisin? Sillä oli toki nuoruudessani suuri rooli, varsinkin sisustukseen käytettynä. Lakkiaismekkonikin oli sininen. Suunnittelin sen itse, mutta ompelutin muualla, sillä aika ei olisi riittänyt ompeluun. Sininen on aina ollut minulle rauhoittumisen väri. Luotettavuuden. Kärsivällisyyden. Henkisyyden. Se on myös aika kylmä väri, ainakin minä koen sen niin.



Tällä kertaa tein pojalle hänen valitsemistaan kankaista vaatteita. Hassuja, mukavia, rentoja. Pelkkä tummansininen on aika synkkä väri, joten hassuttelimme yhdessä lisäämällä vaatteisiin jo aiemmin käyttämääni kuosillista kangasta. Tulikin oikeaa sekameteli-soppaa. Mutta mikäs siinä, kun pojalle nämä olivat niin mieleisiä. (kerrottakoon tässä yhteydessä, että poikani rakkaus tuota kankaassa esintyvän lipun maata kohtaan johtuu puhtaasti Animal Planet -kanavasta, ja sieltä tulevasta Gator Boys -ohjelmasta. Hänen suurin toiveensa olisi päästä Floridaan tapaamaan ohjelman henkilöitä ja tietenkin alligaattoreja)



Paitaan tähti, suoralla ompeleella ilman mitään tukikankaita. Kestää minkä kestää. Housuihin valetaskuja (no kun...) ja tikkauksia. Ihan suoralla ompeleella nekin. Kaulaan kolmiohuivi ja päälle vielä collegetakki. Tuliko jo liikaa? Jep. Yhdessä en haluaisi pojan näitä kaikkia käyttävän, mutta minkäs sitä lapsen mielihaluille voi. Tai voi, mutta pääasia on se, että lapsi viihtyy ja tykkää. Riitelee se sitten minun silmääni tai ei.



Arvaatteko kuvien perusteella, mistä tanssilajista poika on innostunut? Koska tunneille ei kaupunkiin asti ehditä, niin ollaan sitten katsottu You Tubesta hiphoppia urakalla. Liikkeitä harjoitellaan niin kauan, kun silmät pysyvät illalla auki.





Ehdin kuin ehdinkin aika täpärästi mukaan haasteeseen :D. Ensi viikolla taas näemme :). Mukavaa alkavaa viikkoa kaikille!



Paita/shirt
Kaava/ Pattern: Ottobre 6/2013 39.Autumn stripes koko/size 128cm
Kankaat/Fabrics: Sininen/blue kirppikseltä/flea market, punainen/red Eurokangas



Housut ja takki/ Trousers and jacket
Kankaat/Fabrics Savon Pala
Takki kaava/ jacket pattern Ottobre 4/2012 37. Tightrope Walker koko/size 128cm
Housut kaava/trousers pattern oma/my own



In English: This month I had ear worm of Eiffel 65's song Blue, oh my! Hommahuone -blog challenged us to sew something from color blue. This challenge lasts whole year 2016 and has one color for every month. Blue has so many meanings; for me it's color of restful, patient, reliability. And also it's pretty cold color. My son loves it! Blue is one of his favorite colors so I sewed clothes for him.



Jacket and shirt has star on them. Straight stitches only, lets see how it stays in washings. Pockets in trousers are fake. It has rubber band in waist. These clothes are funny. But who cares when my son loves them. I hope you all have a nice week!


40 kommenttia:

  1. Onpa hauskat :) Iloinen vesseli.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä häneltä usein hymy irtoaa :). Kiitoksia Nelli!

      Poista
  2. Voi jestas, ihan super coolit kamppeet! Mää niin tykkäisin itellenikin, vau!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Villakiana! Minulle tässä on liikaa väriä :D, mutta kyllä tartteisin itselleni kanssa rentoa ja mukavaa kotivaatetta.

      Poista
  3. Sä teet aina niin tyylillä ja lopputulos on siisti. Hirmuisesti tykkään noista taskuista ja tikkauksista. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pojan vaatteisiin on joihinkin pakko laittaa tikkauksia, ettei saumat tunnu kurjalle ihoa vasten. Varsinkin vähän tällaisissa paksummissa housuissa :). Mutta siis ne antaa kyllä kivasti ilmettä. Kiitoksia Pikku Akka!

      Poista
  4. Tosi hienoja kaikki! Kivoja yksityiskohtia. :)

    VastaaPoista
  5. Hienot vaatteet ja mahtavat muuvit pojalla! :) Tummansininen ei ole lempparini, mutta punainen ja valkoinen piristävät sitä kivasti. Siistejä yksityiskohtia nuo taskut ja tikkaukset, tykkään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minustakin tummansininen on niin kamalan synkkä väri. Jotenkin ei yhtä kiva kuin musta, vaan vieläkin synkempi :D. Kiitoksia Manda!

      Poista
  6. Oi miten valloittava setti! Tärkeintähän se on, että poitsu ilahtui ❤️ Mukavia tanssihetkiä teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hannariina! Kyllä minä olen opetellut siihen, että nielen sen oman mielipiteen ja kuuntelen mitä lapsi oikeasti haluaa. Meillä nyt on jääneet muutamat vaatteet käyttämättä, kun niissä on pojan mielestä jotain vikaa. Toivottavasti saan kuitenkin vielä pitkän aikaa ommella hänelle, muuten on blogikin kovin hiljainen ;).

      Poista
  7. Tyylikäs ja siististi tehty setti! Hienot tanssiliikkeet pojalla :)

    VastaaPoista
  8. Tämä on hieno asu ja siinä on varmasti mukava harjoitella hip hop -liikkeitä. Tykkään noista väreistä yhdessä tosi paljon, housujen takataskut ja nuo punaiset tikkaukset on upeat yksityiskohdat. Suoralla tikkaamisesta ja feikkitaskuista huolimatta on sulla melkoinen palapeli ollut tässä asukokonaisuudessa koottavana kuitenkin :). Aivan ihania, valloittavia kuvia olet ottanut!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pojan kanssa me yhdessä vähän katseltiin, mitä hän haluaisi minnekin ;). Minä vähän jarruttelin tai ohjailin hienovaraisesti :D. Itseasiassa ei niissä ihan käyttökelpoisissa taskuissa kovin paljon pidempään olisi mennyt suhteessa muuhun työmäärään. Palapelejä onkin hauska tehdä, tilkkutyöt kovasti kiinnostaisivat. Kiitoksia Krista!

      Poista
  9. Siis mitä poseerauksia ♥ Aivan ihana poika :) Ja nyt on sitten mielivaatetta oikein urakalla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Nora! Vaatteita ei nyt halua antaa edes pesuun ;). Eli mielisiä tuli.

      Poista
  10. Tämä väriyhdistelmä on niin mun mieleeni! Tummansininen on ihan mun lempivärejäni varsinkin omassa pukeutumisessa. Iloiset ja pirteät vaatteet. Parasta, että lapsi itse tykkää! Mahtavat muuvit tällä miehellä ja ihanat kuvat! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harjoittelu on niin hauskaa, että joka paikassa näitä veivaa ;). Tummansininen on itse asiassa aika tyylikäs väri, minä en sitä paljoa itse osaa käyttää. Oli minulla joskus mekkoja tummansinisenä, mutta sittemmin ne ovat jääneet pieniksi eikä uusia ole tullut tehtyä. Kiitoksia Pizzicato!

      Poista
  11. Pähee setti! Juuri sellainen rento ja katu-uskottava asu, mikä hip hop -tanssijalla kuuluukin olla:) Tykkään kanssa noista punaisista tikkauksista, eivät huku sinineen, eikä myöskään pomppaa liikaa silmille. Ja hienosti sommiteltu yksiväriset ja kuosilliset kankaat, ei minun mielestä kyllä ole sekametelisoppa:) Tämä asu olisi varmasti meidän pojankin mieleen, löytyy niiiiiin paljon tähtiä:) Ihana tämä teidän yhteinen harrastus:) Meilläkin kuunnellaan paljon radiosta tai telkkarista musiikkia ja samalla tanssitaan:) Kiitos muuten korvamadosta:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Villa Pipo ja ole hyvä korvamadosta ;). Minun silmiin taas vähän sattuu nämä kankaat :D. Mutta tosiaan, kaikkein tärkeintähän se on, että pojasta nämä on tällä hetkellä hienoimmat vaatteet, mitä olen tehnyt hänelle <3! Minä en ihan noihin hiphop-liikkeisiin taivu, mutta tanssin sitten omalla tavallani ;).

      Poista
  12. On hieno! Ja poseeraukset viimesen päälle kohdillaa! Ihana pikkumiäs! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan se ihana, varsinkin näin äidin mielestä ;). Kiitoksia Nuppuja!

      Poista
  13. Ihana asu, pysyy vauhdissa mukana! Hyvin on muuvit hallussa :))

    VastaaPoista
  14. Jopas olikin hyvä korvamato, kun sai moisen asun aikaiseksi. Hienoja yksityiskohtia ja makeita yhdistelyitä kasapäin. Poseerauksesta puhumattakaan :). Kiva, kun lähdit haasteeseen mukaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia sinulle Sanne-Maija tästä haasteesta, mukavaa miettiä värien kautta käsitöitä.

      Poista
  15. Aivan ihana poika <3 ja vaatteet! :D

    VastaaPoista
  16. Upea setti! Mä veikkaisin, että meilläkin nuoret miehet huolisi tuollaiset :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pojan lempparivaatteet, hyvä ettei kaivanut näitä pesukorista päälleen ;). Kiitoksia Leena!

      Poista
  17. Hirmuisen hauska ja sopivasti cool kokonaisuus. Tuo lippukangas piristää kivasti sinistä ja tuo lämpöä. pisteet kuvaajalle: ei tainnut kuvattava järin kauaa olla paikoillaan.. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Sanna! Kuvausta kovasti harjoitellaan täällä :). Kaksi kertaa olen nyt käynyt digijärkkäri-kurssilla ja on pää jo ihan täynnä kaikkea uutta. Kakkoskurssillekin haaveilin, mutta oli jo täynnä ja varalla olijoitakin monta. Tosi hyvä kurssi on kyllä ollut :).

      Poista
  18. Hauskan näköinen setti! Ihana asenne sinulla kun pojan tyytyväisyys on tärkeintä eikä omat mieltymykset :) Ihanan innokas poika!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joutuu sitä vähän välillä työskentelemään itsensä kanssa, että antaa pojan toteuttaa pukeutumisellaan itseään. Pääasia on kuitenkin, että poika itse viihtyy vaatteissaan ;). Kiitoksia Unelmallinen!

      Poista
  19. Ihana pieni hiphoppari! :) Itselleni tulee näistä vaatteista vähän supersankari-fiilikset ja yhenlainen supersankari sinäkin olet kun on taas niin taidokkaasti toteutetut vaatteet :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanasti sanottu, kiitoksia aino-maria! Totta, näistä kyllä tulee myös supersankari mieleen :)

      Poista

Pieni kommentti sinulta, iso ilo minulle :).